Dinamika - Lotus 

A "LOTUS" diagnosztikai készülék, az emberi szervezet élettani (fizológiai) állapotának számítógépes értékelését lehetővé tévő "Dinamika" műszercsalád egyik tagja.

Rendeltetés:
A "LOTUS" diagnosztikai készülék, az egészségi állapot felmérésére és a gyógyítás hatékonyságának ellenőrzésére szolgál.
A "LOTUS" szívritmus analizátor különlegessége, hogy könnyen és egyszerűen használható. Használatához nincs szükség speciális orvosi képzettségre.
A készülék rendeltetés szerű használatával, gyorsan és kényelmes formában juthatunk hozzá a vizsgálati eredményekhez.
A "LOTUS" diagnosztikai készülék lehetővé teszi a szervezetnek a gyógyszerkészítmény és a gyógyító kezelésekre adott válaszának szemléletes megjelenítését.

Lehetősége van:
• EKG görbe felvételére az élettani állapotjelzők valós idejű monitorozására ; 
• A szív- és érrendszer, valamint a vegetatív idegrendszer állapotának kiértékelésére a variációs- és a spektrális analízis segítségével;
• A szervezet neurohumorális szabályzásának és energiatartalékainak kiértékelésére neurodinamikus elemzés révén;
• A pillanatnyi pszichoemocionális állapot kiértékelésére az agyi bioritmusok feltérképezésével;
• A szervezet adaptációs szintjének- és a bioritmusok harmonizációs szintjének kiértékelésére a
fraktális analizis módszerével;
• A mért személy biológiai életkorának meghatározására;
• Ugyanazon alany két vizsgálati eredményeinek egyidejű megjelenítésére, összehasonlító elemzés céljából;
• A vizsgálati eredmények kinyomtatására.

Alkalmazás:
A "LOTUS" diagnosztikai készülék alkalmas az egészségi állapot napi monitorozásához ambuláns gyógykezelés esetén, élelmiszer adalékok és táplálék-kiegészítők szedésekor, tisztító kúra-, éhségterápia, manuális-, reflex- és piócaterápiás (hirudoterápia) kezelések alatt.
A különféle súlycsökkentő kúrák esetén is szükséges az egészségi állapot állandó felügyelete.
Otthoni fizioterápiás eszközök használata esetén a "LOTUS" nem csak az egészségi állapot ellenőrzését teszi lehetővé, hanem a kezelés időpontjának, időtartamának és gyakoriságának meg-választását is.
A készülék hatékonyan alkalmazható az egészség folyamatos ellenőrzésére  sportolóknál, valamint olyan személyek esetében, akik rendszeresen járnak fitnesz- és tornatermekbe.
Ebben az esetben, a rendszeres mérések lehetővé teszik a fizikai terhelés intenzitásának és időtartamának egyéni megválasztását.

Megemlítendő, hogy a "LOTUS" készüléket gyógyszergyárak képviselői is használhatják gyógyszerek, élelmiszeradalékok, táplálék-kiegészítők, valamint diétás élelmiszertermékek hatásának bemutatására. 
A páciens egészségi állapotának gyors felmérése lehetővé teszi a szükséges készítmények hatékony megválasztását, a pácienseknek pedig lehetőségük van a gyakorlatban is ellenőrizni gyógyításuk folyamatát.

Ez a körülmény pozitív hatással van a vizsgált személy erkölcsi- és lelki állapotára és segíti a bizalom megteremtését a gyógyszergyárak képviselőivel szemben.

A vizsgálati eredményeket az aktuálisan kiválasztott mérés eredményeit megjelenítő program interfész panelről érhető el. A gombsor összesen nyolc lap-gombot tartalmaz.

Ezekkel a következő lapokat lehet kiválasztani: 

- a "Szívritmus változásainak mutatói" c. lap tartalmazza a mért személy EKG görbéjének felvételéhez és kijelzéséhez szükséges vezérlőelemeket;
- a "Vegetatív szabályzás" c. lap a szívritmus variációs analízisének segítségével jeleníti meg a
szervezet vegetatív szabályzásának kiértékelését;
- a "Spektrális analízis" c. lap a spektrális analízis segítségével jeleníti meg a szervezet vegetatív szabályzásának kiértékelését;
- a "Neurohumorális szabályzás" c. lap a neurodinamikus analízis segítségével jeleníti meg a szervezet hormonális szabályzásának kiértékelését;
- a "Pszichoemocionális állapot" c. lap az agyi bioritmusok feltérképezése segítségével jeleníti meg a szervezet pszichoemocionális állapotának kiértékelését;
- a "Fraktális analízis" c. lap a fraktális analízis segítségével jeleníti meg a szervezet adaptációs képességi szintjének és biológiai életkorának kiértékelését;
- a "Komplex analízis" c. lap a szervezet komplex élettani elemzését jeleníti meg grafikus formában;
- a "Fiziológiai állapotjelzők dinamikája" c. lap a szervezet élettani állapotjelzői megváltozásának dinamikáját szemlélteti az idő változásának függvényében.

Megfelelőségi nyilakozat

A "DINAMIKA" Tudományos és Gyártó Kft. által alkalmazott technológiát jóváhagyta az Orosz Föderáció Egészségügyi Minisztériuma és engedélyezte annak gyógyászati célokra történő használatát; a technológiát az Orosz Föderáció szabadalmi- és a szerzői jogi tanúsítványai védik.

A "DINAMIKA" Tudományos és Gyártó Kft. által létrehozott "Dinamika" készülékcsalád számítógépes programjai és hardverei megfelelnek az Európai Kardiológiai Társaság és az Észak-Amerikai Elektrofiziológiai Egyesület által elfogadott mérési szabványoknak, fiziológiai értelmezéseknek és klinikailag alkalmazott szív intervallum-mérési előírásoknak.

A "DINAMIKA" Tudományos és Gyártó Kft. gyártólétesítményei megfelelnek az ISO 9001:2008 gyártási minőségi szabványelőírásoknak.

Jognyilatkozat

 A készülék nem minősül orvostechnikai eszköznek, használata nem helyettesíti az orvosi diagnózist, kezelést. 
Nem célja a diagnózis felállítása, a kezelés, a gyógyítás sem ember sem állat esetében. 
A készülék minden szükséges EU minősítéssel rendelkezik.